sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Juskula - mikä?

Moro!

Alla oleva info on vanhentunutta ja kaikki siinä kerrottu ei välttämättä ole järkevää.


Olen saanut teiltä paljon kommentteja liittyen Juskulaan ja Panfu Chatteriin. Tänään en puhu kuitenkaan chatterista, vaan puhun Juskulasta.

Mikä se sitten on? Juskula on online-peli, joka on suunnattu 9-14-vuotiaille lapsille. Juskula on siis hieman kuten Panfu, mutta siinä on muutamia eroavaisuuksia:


  • Juskulan ylläpitäjät eivät tavoittele rahaa. Näinollen mainokset ja lisäosto-ominaisuudet pyritään pitämään minimissä. Jos tällaisia ominaisuuksia on tulossa tulevaisuudessa, eivät ne juurikaan estä normaalia pelaamista.
  • Juskula ei käytä flash-tekniikkaa eli se on paljon nopeampi, turvallisempi, muokattavampi ja helpompi käyttää (niin kehittäjille kuin pelaajille). Juskula toimii HTML5:n, Javascriptin, PHP:n, MySQL:n, o8-tekniikan ja omien alustojemme voimalla.
  • Juskula on aktiivinen nykyään. Päivitämme Juskulaa lähes päivittäin.
  • Juskula on täysin suomalainen palvelu, eli tuki ja suomennokset ovat täydellisiä.
Juskulan vanha versio ei käyttänyt CSS3:a tai HTML5:ttä. Vanha versio perustui PHP:n ja HTML:n yhdistelmään; peliruutu oli div, jonka tausta oli pelimaailma. Divin päälle piirtyi pre -tagien avulla pelimaailman tekstit ja kohteet. Juskulan uusi versio perustuu CSS3:n saloihin: animaatiotkin voidaan toteuttaa sillä. Uudessa versiossa emme käytä pre-tekniikkaa, vaan pelimaailmassa olevien objektien sijainnit kertoo selaimelle php, ja selain sijoittaa css:n avulla kohteet ruudulla oikeaan paikkaan.


Yläpuolella olevasta videosta käy ilmi, kuinka "vanha versio" toimi ja miten se käytännössä toimi. Tuokin oli varsin hyvä tekniikka, mutta sen avulla ei voinut erillisesti pelaajia piirrellä kartalle tai tehdä muitakaan "nopeita muutoksia".

Toivotaan että kehittäjätiimi pitää vauhtia yllä, jotta virtualin uusi versio valmistuisi pian! Jee!

-Ronima

4 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaapa hyvältä! :)

    LPanda

    VastaaPoista
  2. Jos tuota sivupalkkia on uskominen, me kaksi olemme ainoat panfubloggarit Suomessa! (Olen tosiaan supermaimai, olen nyt vain eri Google-tilillä.) Miten se voi olla mahdollista? Vielä jokunen kuukausi sitten
    tietokoneeni ei sanonut, että kaikki nuo blogit on poistettu. Se ei voi olla vika koneessa, koska oman blogini linkki toimi! Jos tosiaan olemme ainoat, en usko että "Save the Panfubloggers" toteutuu koskaan...

    VastaaPoista
  3. tuleeko panfu koskaan takaisin suomeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä yritämme selvitellä. Seuraa tilannetta täältä: http://ronimanblogi2.blogspot.fi/2016/08/goodbeans-gmbh.html

      Poista

Kommentoimassa? Anna palaa! Kommentit moderoidaan ennen niiden julkaisua, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei ilmesty näkyviin heti. Yritän vielä nykyäänkin (2023-) käydä kommentteja kurkkimassa!